De INNOLUX Design Collectie en INNOSOL Lichttherapie zijn onderdeel van het Finse Innojok, gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van lampen. Innojok is in 1993 opgericht in Helsinki door Jukka Jokiniemi. Alle lampen zijn ontworpen en geproduceerd in Finland.

De INNOLUX Design collectie brengt een grote variatie aan Finse design klassiekers en minder bekende designlampen samen in 1 collectie. Ontwerpen van gerenommeerde Finse ontwerpers zoals Eero Aarnio, maar ook van veelbelevende jonge talenten zoals Timo Niskanen. Sommige ontwerpen, zoals de Modern Art tafellamp, doorstaan al meer dan 50 jaar de vernieuwing en zijn nog immer zeer populair.

Met de medisch gecertificeerde INNOSOL lichttherapielampen is Innojok marktleider op het gebied van lichttherapie in Finland. Onderzoek toont aan dat daglichttherapie bijdraagt aan een vitaal en energiek leven en een gezonde nachtrust. Finland is richtingbepalend in dit onderzoek, wat een belangrijke basis is voor de ontwikkeling van INNOSOL lichttherapielampen. De lampen worden ontwikkeld en geproduceerd in Finland en geëxporteerd naar 25 landen in Europa.

De lampen van INNOLUX en INNOSOL bewijzen dat functioneel en gezond licht gecombineerd kan worden met goed design. Een aantal lampen uit de INNOLUX Design collectie zijn tevens lichttherapielamp.

Erkenningen

2010

  • Red Dot design award 2010 voor de Kubo lichttherapielamp
  • European Consumers Choice Award 2009-2010 voor de Rondo & Sunny lichttherapielampen
  • Genomineerd voor de Interior Innovation Award 2010 met de Swan en Double Bubble designlampen op de Cologne woonbeurs

2009

  • Sisustusilmiö 2009 Award op de Habitare woonbeurs

2008

  • Werkgever van het jaar voor mensen met een beperking in Finland