Swan

Snel overzicht
Eén van de laatste ontwerpen van de gerenommeerde ontwerper Eero Aarnio: De elegante Swan tafellamp uit de Innolux Design Collection. Met zijn speelse en organische vorm is deze design lamp illustratief voor de creativiteit en inspiratie van de Finse ontwerper. Ontworpen voor een directe spot licht, maar door het gekozen semi-transparante materiaal ook een zacht diffuus licht verspreidend. Met zijn gestileerde vormen is de Swan net zoveel een sculptuur als een lamp. De Swan van Eero Aarnio is leverbaar in opaalwit, zwart en geel.


Meer afbeeldingen

Details
Over Eero Aarnio

De Finse ontwerper Eero Aarnio is meester in het combineren van functionaliteit met speelse ontwerpen en één van de grote vernieuwers van moderne interieurvormgeving. Al in de jaren 60 werd hij bekend door zijn innovatieve ontwerpen van onder andere stoelen, tafels en lampen. Hij onderscheid zich door het gebruik van innovatieve materialen, frisse kleuren en simpele, speelse vormen. Deze grondslag is terug te vinden in zijn designlampen, zoals de Swan, Pinja en Double Bubble. In 2010 ontving zijn lichttherapielamp Kubo een Red Dot Design Award en een Wallpaper Award.

Over Fins Design

Fins design laat zich kenmerken door eenvoud, minimalisme en functionalisme. Bekende Finse designhuizen, zoals Iittala, Marimekko en Artek gaven vorm aan het idee dat schoonheid voor iedereen betaalbaar moet zijn. Vele Finse ontwerpers maakten internationaal naam en werden veelvuldig bekroond voor innovatieve en esthetische projecten. Het Finse Innolux werkt samen met veel van deze grote namen voor het samenstellen van een uitmuntende collectie designlampen.

Extra informatie
Gewicht 1.5000
Afmetingen 420 x 160 x 430 mm
Ontwerper Eero Aarnio
Lichttherapie? Nee
Lampen E27, 11W TC